2014. július 7., hétfő

Elindult a program!

Sziasztok tizenévesek, üdv a szülőknek, hello huszonévesek! ... és persze: harmincasok-negyvenesek ti is jöjjetek!

„Utánam, srácok!” – ismeritek ezt az ifjúsági filmsorozatot? Annyit valószínűleg mindenki tud, hogy Miskolcon játszódik, és az is biztos, hogy a ’70-es években forgatták, így nem csak a mai gyerekek ismerhetik az ismétlésekből, hanem (fiatalkorukból) szüleik, nagyszüleik is. Könnyen meglehet tehát, hogy szüleitek éppen ezen és sorozaton nőttek fel, no és persze látták és szerettek a Csutak és a szürke ló, a Keménykalap és Krumpliorr, a Le a cipővel, Az öreg bánya titka ás más ifjúsági filmeket és az azok alapjául szolgáló regényeket is.
Az „Utánam, srácok! a Média-galaxis útjain” című programsorozat is a filmekről és a könyvekről, a filmekről és a médiáról, az internetről és az ott található elképesztő mennyiségű információról, és a túlburjánzó képkavalkádban való eligazodásról szól majd.
Tehát: Utánam, utánunk srácok és lányok – játsszunk, fotózzunk és filmezzünk, ismerkedjünk meg a média, a filmezés és az internethasználat legfontosabb fogalmaival, készítsünk kisfilmeket, tanuljunk meg nyitott szemmel TV-t nézni és internetet használni! Fedezzük fel tehát a média világát együtt, játékosan, tegyünk egy nagy utazást a médiagalaxisban! Vajon milyen kellékekre lehet szükség a könyvekben tárolt tudás világa, a Gutenberg-galaxis utáni média- vagy internetgalaxis nehezen kifürkészhető útjain? Melyek a régi, és melyek az új világ túlélőkészletének legfontosabb eszközei? Iránytű. könyvjelző van nálad, használsz alkalmazásokat és twittert?
Programunk fő célja a fiatalok és szüleik médiaolvasási-médiahasználati szokásainak tudatosítása, a médiaerőszak és netfüggőség veszélyeinek megismertetése.
A fiatalok előbb tábori foglalkozásokon vehetnek részt, majd pedig – ősztől – média szakkörök, játékos vetélkedők és buszkirándulás következnek. Három közönségtalálkozót is szervezünk közéleti személyiségekkel, terveink szerint Laár Andrással (zenész, humorista) Szegedi Dezső színművésszel és Lévai Balázs műsorvezetővel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése